Alkotói pályázati felhívás élhetőbb környezetünkért

2020. május 16. 19:48 - Aprólépés csapat

logo.jpgA Harmónium Egyesület Aprólépés projektje kreatív alkotói pályázatot hirdet élhetőbb környezetünk témában. A vírus okozta körülmények arra ösztönöznek minket, hogy újragondoljuk kapcsolatunkat közvetlen környezetünkkel, otthonunkkal.

A pályázat célja, hogy olyan kreatív alkotásra ösztönözze a diákokat és oktatóikat, ami bemutatja, hogy a környezetünk hogyan és milyen módon tehetőbb egészségesebbé, élhetőbbé.

Bárki pályázhat, elsősorban fotóval, a lényeg, hogy a környezetében tapasztalható apró változtatandó bosszúságra, vagy szépségre hívja fel a figyelmet.

Olyan pályaművek beérkezését várjuk, amik képesek feltárni egy problémát, és arra megoldást javasolni. Például az eldobható maszk viselete nem környezettudatos gyakorlat, vagyis olyan probléma, amire a megoldás a házilag tervezett és újrahasznált, a háztatásban fellelhető anyagdarabokból készült maszk. Vagy egy helyszínen mindig eldobják a csikket (fotó1), ezért egy tartót szerel fel a közelbe (fotó2). 
Várjuk a szabadon választott technikával készített illusztrációkat (pl. rajz, grafika, képregény, montázs, szerkesztett fotó, videó). Az alkotásokhoz mindenképpen kérünk egy rövid leírást, hogy mi a probléma, mit ábrázol és milyen technikával készült.

Kik pályázhatnak?
Magánszemélyek, közösségek (iskolák, osztályok, szakkörök) bármely életkorból, de külön kategórában szerepelnek a 6 – 12, 12-18 és a 18+ évesek.

Beküldési határidő: A pályamunkák beérkezését 2020. június 21-ig várjuk emailben, az aprolepes@gmail.com címre.

ragaszto.jpgPályázati folyamat: A pályamű lefényképezése és az eredeti fotót jpg formátumban, max. 5MB terjedelemben érdemes beküldeni, a videónak pedig a linkjét kérjük megadni.

Feltüntetendő:
- név
- életkor
- használatban lévő e-mail cím (értesítéshez)
- település neve
- csoportos alkotás esetén az iskola neve

Díjazás: A legjobb pályaművek alkotói társasjátékkal, kreativitást fejlesztő ajándékokkal (kalandpark belépő), könyvekkel és könyvutalványokkal díjazzuk. Továbbá részt vehetnek online CEU-s filmklubunkon és képzésünkön.  

Eredményhirdetés: 2020. június 28-án

Pályaművek felhasználása: A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a kiíró a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzé tegye. Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak, videónak ő a szerzője és ezáltal joga van publikáltatni. A szerzői jog a fotó/videó készítőjénél marad. A feltöltő/beküldő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét. A programmal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk (a beadási határidő zárásáig).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aprolepes.blog.hu/api/trackback/id/tr1815701444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása