Környezetbarát divat

2020. június 22. 17:40 - Aprólépés csapat

A Cruelty Free International 2018-as kutatása alapján évente több mint 115 millió állaton végeznek kísérleteket globálisan, főleg nyulakon, egereken, patkányokon, tengerimalacokon, kutyákon, macskákon, lovakon, és majmokon, mindezt gyakran érzéstelenítés nélkül.

Erre a problémára hívja fel a figyelmet Vonza Fanni Adrienn pályázati munkája.

Részletek a tovább gombon: 

okosmink.jpg

"Színes ceruzával készült munkám azt a problémát mutatja, hogy sokszor nem gondolunk az általunk használt kozmetikumok vagy ruhák származására, pedig meglehetősen sokat tudunk segíteni környezetünknek, ha a bio és állatokon nem tesztelt termékekre váltunk.

A CrueltyFreeInternational 2018-as kutatása alapján évente több mint 115 millió állaton végeznek kísérleteket globálisan, főleg nyulakon, egereken, patkányokon, tengerimalacokon, kutyákon, macskákon, lovakon, és majmokon, mindezt gyakran érzéstelenítés nélkül.

Rajzomon az első példa mutatja a hermelin bundát és a vegyszerekből készült kozmetikumokat, amiket először állatokon tesztelnek és alkotójuk gyakran a kőolaj-származékok.

Második példámon pedig a vegán termékek, állatkísérletektől mentes sminkek (cruelty-free) és teljesen környezetbarát termékek kapnak helyet, amikkel rengeteg állat életét menthetjük meg, amennyiben ezeket részesítjük előnyben, és ezek kínálata nő a piacon." 

Vonza Fanni Adrienn (20)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aprolepes.blog.hu/api/trackback/id/tr8715907518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása