Bemutatkoznak partnereink: a SzandaSzögi Ökokertészet és Öry Barnabás

2021. július 30. 23:21 - Aprólépés csapat

szanda.jpgEgészséges táplálkozást és biointenzív gazdálkodást bemutató sorozatunk létrejöttében partnereink - a már bemutatott MagosVölgy Ökológiai gazdaság mellett - Keresztesiné Drevenka Orsolya (SzandaSzögi Ökokertészet) és Öry Barnabás.

Nógrád megye északi részén, mégis Budapesttől csupán 80 km-re, egymás mellett fekszenek egészen kis lélekszámú falvak, amelyek a biokertészetük és közösségteremtő és -formáló erejük révén új lehetőséget és életet hoztak a térségbe. Egy fecske mint mondják nem csinál nyarat, de szerencsére ahogyan a gazdaságaikban a fecskék, úgy a gazdák az ökológiai szemléletükkel sincsenek egyedül a Balassagyarmati járásban. Fogadjátok szeretettel bemutatkozásukat:

szandaszogi.png"2015-ben döntöttünk úgy, hogy belevágunk a mezőgazdaságba itt Nógrád megyében, Szandán. Ökológiai, vegyszermentes termesztést folytatunk kb. fél hektár szabadföldi és fóliás területen és kb. 100 háztartást látunk el a közösség által támogatott mezőgazdaság elvei alapján szerveződve egész szezonban friss élelmiszerrel. Tapasztalat és tudás nélkül, de hatalmas lendülettel vágtunk egy családi gazdaság létrehozásába.
Két kisgyermekünk van, így nem is kérdés, hogy csakis minőségi élelmiszer, vagyis biozöldség jöhet szóba. Egyre több olyan gazdával ismerkedünk meg, akik ugyan ezek alapelvek mentén termelnek: fontos a kapcsolat a környezettel, a mennyiségi szemlélet nem mehet a minőség rovására. Ők nagyon sokat segítenek nekünk, megosztják velünk tapasztalataikat, tudásukat."

Kapcsolat és információ: https://www.facebook.com/szandaszogiokokerteszet/

orybarna.jpgŐry Barnabás (korábbi Cserhát Biokert): "Őry Barnabás vagyok, 8 éve foglalkozom ökológiai gazdálkodással agrármérnökként. A Cserhát Biokertet 2018-ban alapítottuk feleségemmel, ahol a különböző szezonok értékesítési
sajátosságaihoz mérten 20-40 különböző zöldségfélét termelünk meg. Több, mint három évnyi közösségi mezőgazdálkodási tapasztalat van a hátunk mögött. Nagy hangsúlyt fektetünk az ökológiai szemlélet népszerűsítésére, gazdaságunkban folyamatosan kísérletezünk új technikákkal, amelyek még hasznosabbak a környezetünk és a talaj számára. Rendszeresen tartunk oktatásokat is, hogy átadjuk eddig megszerzett tudásunkat másoknak."

További információk:  https://www.facebook.com/orybarnabas

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aprolepes.blog.hu/api/trackback/id/tr3716643314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása