Egyéb kategóriánk nyertesei

2020. július 04. 08:41 - Aprólépés csapat

683b9b44655ef49dca3869fc06d7f627.jpgKreatív felhívásunk egyik legfontosabb célja az volt, hogy olyan kis lépéseket mutassunk be, amit meg lehet a saját környezetünkben valósítani, vagy már meg is történt a változás. Mindenki megérdemel egy nagy HIPP-HIPP-HURRÁ-t és egy gratulációt. Ebbe a kategóriába kerültek a képregények is, amiknek szintén nagyon örültünk a műfaji ritkaság okán. A TOVÁBB gombon megtalálják, hogy a zsűri tagjai kiket díjaztak az oklevélen kívül: 

A Mi családunk apró lépései című képregény nyerte meg a kisgyermek kategóriát. A képregényt Berta Milán (10 éves) készítette. Ez a képregény nem csak műfaja miatt kiemelkedő, hanem azért is, mert olyan lépéseket mutat be, amelyeket már a család rendszeresen alkalmaz, mindennapjaik részévé vált. Egy szuper könyvet küldtünk az alkotónak az éghajlat és időjárás változásával kapcsolatban. 

Teljes képregény:  https://aprolepes.blog.hu/2020/06/21/a_mi_csaladunk_apro_lepesei_kepregeny

A nagy gyermek díjat szintén képregény készítő nyerte meg Szénási Tünde munkáját egy témába vágó könyvvel honoráltuk. Itt kiemelendő a diákokat jól megszólító képi megjelenítés mellett a témaválasztás is. Rendszeres szerzőnk Belicza Bea is folytonosan a vizek és partok állapotára hívja fel a figyelmet és tudjuk, hogy sajnos mennyi élőlény életét veszélyezteti az emberi felelőtlenség. Érdekesség, hogy a kiemelkedő esztétikai tartalmat hordozó alkotás Belgiumból érkezett.

Nézzék meg a kis rák kalandjait. https://aprolepes.blog.hu/2020/06/21/rakkaland_kepregeny

Elfogultságot szeretnék bejelenteni, nekem az alábbi a kedvenc kategóriám, mert itt már a konkrét ötletek, projektek kapnak szerepet (nekem a barbie új ruhájától a hulladék maradék anyagok újrahasznosításáig minden tetszett és nagyon köszönöm, hogy megosztottátok ezeket velünk). Mindenkit megillet a képzeletbeli babérkoszorú és hogy tett valamit már most is környezetünkért. A felnőtt kategória nyertese egy gumiszerelő műhellyel függ össze. Sallai Szabolcs, 46 éves, tiszacsegei lakos a használt gumikból készít mignon figurákat a falubeli kicsik és nagyok örömére. A példa ragadós, a minap Öcsödön jártam, ahol a 44-es út mellett vigyorogtak rám a bábuk! Munkáját könyvutalvánnyal ismertük el.

https://aprolepes.blog.hu/2020/06/12/mignon_figurak_egy_autoszerelo_muhelybol

Az Egyed család különdíjat kapott, mivel ők megszervezték a saját társas házukban a szelektív gyűjtést. https://aprolepes.blog.hu/2020/06/02/szerintunk_tobb_mint_apro_lepes_szomszedsagi_elony

Végül pedig a sárospataki diákok munkáját szeretnénk kiemelni, akik projekttervet készítettek fontos környezeti témákat boncolgatva: vízvédelem, víztisztaság, közlekedés. Hanuder Dániel, Jadlóczki Zétény és Tóth Bence és mentoruk Csikó Szilvia pályázata itt érhető el:  https://aprolepes.blog.hu/2020/06/21/klimavedelmi_akcioterv_a_bill_gates_utodai_csapattol

 /Gutjahr Zsuzsanna/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aprolepes.blog.hu/api/trackback/id/tr2315980802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása